Niet Voor Nicks Challenge

  • 0

Niet Voor Nicks Challenge

Dat was hem dan. De challenge als afsluiter voor de actie Niet Voor Nicks. Een fantastische dag.. Niet alleen heb ik al mijn passie en energie gegeven, maar ook de mensen om mij heen!

De dag begon met de 15.840 KG gewichtheffen in het UMCG. Na wat begroetingen met bekenden en een emotionele opening was het tijd om te knallen. Door de zenuwen begon ik misschien iets te ambitieus wat resulteerde in wat extra zuur in de spieren maar ook dat ik eerder klaar was dan de dertig minuten. Erwin Buurmeijer was niet alleen scheidsrechter maar ook coach en motivator. Heel veel dank hiervoor vriend. Na wat pasta was het tijd om op de fiets te stappen bij Sportpark Corpus den Hoorn. Rob Mulder was hier al om de mensen op een prachtige manier bij te praten tijdens het 5 uur durende fietsgedeelte. Bedankt hiervoor Rob. Bist ’n topper! De omstandigheden tijdens het fietsen waren zwaar. Lichamelijk en geestelijk. Gelukkig had een groep toppers, inclusief mijn vader, bij me om me hier doorheen te slepen. Heel veel dank hiervoor!! Dit lukte dan ook: 175 km met een gemiddelde van 36.6. Na wat rust en massage was het tijd om het laatste gedeelte te volbrengen. Het lopen met 50 kg bepakking. Met een trouwe aanhang en wat gekreun en gevloek is het me gelukt om 10 km ruim binnen 2 uur te lopen. Dat was de challenge dan.

Ik moet zeggen. Nadat de 50 kg mijn schouders af waren, viel er ook een last van mijn schouders. Had me natuurlijk wat druk op gelegd, en de laatste periode was hectisch en druk. Wat ik overigens met heel veel passie en plezier heb mogen doen! Ik ga niet in op sponsoren of acties. Iedereen die heeft mee gewerkt weet zelf ook dat elke donatie en actie op hun eigen manier heel speciaal is geweest en mij en mijn naasten erg heeft ontroerd. Want de steun was werkelijk waar overweldigend! Dit komt hoe wij zijn als mens, maar dit komt vooral hoe Nick was als mens. De doelen die ik mij heb gesteld zijn ruimschoots gehaald. Het verdriet zal altijd blijven, maar ik wil je graag eren door deze actie en misschien in de toekomst andere evenementen. Als je lichamelijk niet meer onder de mensen bent komen er weinig herinneringen bij. Ik probeer dat zo nog enigzins tegen gaan.

Wel wil ik graag wel mijn lieve ouders bedanken. Het heeft natuurlijk 2 kanten als je ene zoon bakken met geld binnen haalt, maar de andere nooit meer terug komt.. Een rollercoaster van emoties. maar heb dit natuurlijk ook voor jullie gedaan.

Dan mijn lieve vriendin Chantal Jager. Je hebt de laatste 6 maanden weinig aan me gehad. Ik had maar 1 doel voor ogen en was de tijd dat ik thuis was maar met 1 ding bezig. Dit ga ik de komende tijd inhalen.

En tot slot mijn naaste familie en vrienden. Jullie zijn er altijd geweest de laatste tijd. Dat is niet alleen mij opgevallen maar veel meer mensen. Betere familie en vrienden heb ik niet kunnen wensen.

Graag wil ik iedereen bedanken die gister mee heeft geholpen met deze fantastische dag. De organisatie was fantastisch en de steun en support was ongelofelijk. In het bijzonder voor de meeste bekend als “De fanatieke man met megafoon” Hayo Smit. Je was gister en afgelopen maanden een inspirator. Iedereen uit de grond van mijn hart bedankt!

Ook de mensen die iets voor stichting Niet VOOR NICKs heeft betekend heel veel dank. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest.

En qua eind bedrag betreft.. zie de laatste foto.

Dit gaat vast een vervolg krijgen.

Vooral voor jou, Nick Zuidema.


Leave a Reply

Zoeken